FÖR PERSONLIG SERVICE RING 08 667 97 07

Armstrong the shirt

Modellguide

Tidlös

Vi uppdaterar kontinuerligt Armstrongskjortans modell för att den ska vara anpassad till de små men viktiga förändringar som sker i det klassiska modet. Armstrongskjortans modell skall alltid ligga rätt i tiden. Du som Armstrongkund kan känna dig trygg att du år efter år kan handla samma modell och storlek.

Classic Cut

Armstrong classic cut är en klassiskt elegant skräddad skjortmodell. Den är komfortabel och har mer rörelsevidd än slim cut utan att vara en ”over size”-skjorta. (undantaget vår xxl-modell 45/46 som är ”over size”.) Modellen har bröstficka och är rak nertill. Den extra långa ärmen (long) har något förlängd kropp.

Slim Cut

Armstrong slim cut är i jämförelse med vår klassiska skjorta mindre i vidden i alla mått, men slim cut är inte en super- slimmad trendmodell. Den har ett komfortabelt ärmhål och likaså ärmvidd. Modellen har inte bröstficka och är lätt rundad nertill.

Kragstorlek

Kragstorleken mäts i centimeter runt halsen där skjortan knäpps. På Armstrongskjortans kragmått har vi lagt till 3 millimeter för normal krympmån. Du behöver inte välja en större krage för att kompensera krympning vid normal tvätt efter tvättrådet i skjortan.
Tips: Om du inte skall använda slips till skjortan kan du kombinera storleksparen då alla mått är samma utom 1 cm i kragen.
37/38(small) 39/40(medium) 41/42(large) 43/44(x-large) 45/46(xx-large)

Skjortans Ärmlängd

Det är du själv som skall avgöra vilken ärmlängd du trivs bäst i. Våra tre standardlängder gör att du kan välja passande ärmlängd med snabb leverans.

Vilken ärmlängd skall du välja?
Om du i allmänhet tycker att dina skjortor har för kort ärmlängd så väljer du long (extra lång ärmlängd). Om du tycker att dina skjortor i allmänhet har för lång ärmlängd så väljer du short (lite kortare ärmlängd.) Annars väljer du regular (reguljär ärmlängd).

Long-extra lång ärmlängd
Regular-reguljär ärmlängd
Short-lite kortare ärmlängd

Utan att behöva titta på måttabellerna så tänk dig att skillnaden på de olika ärmlängderna är lite mindre än manschetten på din skjorta. Om du har kavaj eller kostym så är det viktigt att anpassa ärmlängden på dessa plagg så att skjortans manschett syns åtminstone ett par centimeter. Hur mycket skjortan skall synas är en smaksak men att den skall synas är viktigt för proportionerna.
Unikt är att vidden på Armstrongmanschetten är anpassad till storleken på skjortan så du behöver inte vara orolig för att manschetten är för vid och därför faller för långt ner över handen ej heller att manschett är för snäv.

Armstrongkragen

Armstrongkragen blev vår standardkrage redan 1997. Vi har tagit fram en krage som är lika snygg med slips som med kragen öppen utan slips. Varje år arbetar vi med små uppdateringar i detaljer och linjer. Just nu är snibbarna något kortare än tidigare.

Balansen i kragen och avståndet mellan de två översta knapparna är viktigt för helheten. Armstrongkragen är mjuk utan att vara sladdrig och efter press stabil utan att vara hård. Kragen är en semi cut away. Kragpinnen sitter fastsydd inne i kragen och är omsorgsfullt designad för att inte slita på skjorttyget. 

Vi erbjuder även flera kragar, till exempel Armstrongs button-down krage. I vårt Made To Measure sortiment kan du välja på ett tiotal Armstrongkragar. Läs mer om våra kragmodeller här.