FÖR PERSONLIG SERVICE RING 08 667 97 07

Armstrong the shirt

Skötselråd

Tvättråd

I varje Armstrongskjorta finns ett tvättråd. Om du följer det så håller en Armstrongskjorta länge. Det innebär att du kan tvätta skjortan i 100% bomull i 40-60 grader. Med dagens effektiva tvättmedel så räcker ofta 40 grader för att få rent en bomullsskjorta. Kort centrifugering och omgående upphängning på galge underlättar strykningen väldigt mycket. Tips! Spraya alltid lite fläcklösningsmedel på krage, manschetter och under ärmarna innan du lägger skjortan i tvättmaskinen. Byt varumärke på deodorant om den färgar av sig i ärmhålet. Roll on brukar vara sämst och deostick bäst. Ingen torktumlare får användas och inte torkskåp med värme över rumstemperatur. (Se stryktips)

Linneskjortor tvättas alltid i 40 grader. Svarta skjortor och mörkblå skjortor skall alltid tvättas med colour-tvättmedel utan blekmedel. Helst i 40 grader. Underlätta inför strykningen genom att hänga upp de tvättade skjortorna så fort som möjligt på en galge och sträck litet i dem. Intorkade veck är svårare att stryka ut. Stryker du en linneskjorta hårt så flyter tyget ut och blir platt och längre på alla håll. Stryker du lätt och nonchalant, vilket rekommenderas, minskas denna påverkan.

Stryktips

En Armstrongskjorta är oftast sydd i dubbeltvinnad långfibrig Egyptisk bomull och upplevs nästan strykfri om den hängs direkt på galge i rumstemperatur efter kortast möjlig centrifugering. Detta är verkligen att rekomendera. Kan man inte passa tvättmaskinen kan man alltid skölja om tvätten.
Bomullsskjortor är alltid lättare att stryka när de är fuktiga. Är de torra så använd en blomspruta och spraya ner skjortorna och låt dem ligga en kvart, tjugo minuter medan strykjärnet blir varmt. De flesta av våra kvalitéter är väldigt lättstrukna och ångstrykjärnet räcker gott och väl. Stryk front och krage sist då de syns mest. Kragen skall strykas först på baksidan och sedan på framsidan för att få rätt balans och form. På baksidan kan du ta i lite extra hårt och där får det lov att vara lite skrynkligt. Tyget är och skall vara löst där. Dra ut kragen ordentligt så den får tillbaka sin fulla längd efter tvätt.

En enfärgad vit eller ljusblå skjorta med hög kvalité och fina garner kan verka svårare att stryka än en mönstrad skjorta. Anledningen kan i många fall vara att skjorttyget har högre täthet för att inte bli genomskinligt. Detta kan hindra ångan från strykjärnet att tränga igenom tyget och göra verkan. Enfärgade tyger bör alltså alltid fuktas i tid innan strykning. Då upphör alla svårigheter och resultatet blir perfekt.

OBS! Stryk inte skjortan på morgonen innan du tar den på dig. Skjortans fibrer innehåller då fukt och värme och skrynklar därför mycket. En kvalitetsskjorta skall torka minst ett par timmar. Svarta och mörkblå skjortor skall strykas på avigan eller med pressduk för att inte bli blanka av strykjärnet. Tips! Stryk så många skjortor som möjligt i ett svep. Fyll din garderob med färdigstrukna Armstrong-skjortor och dina morgnar blir mycket skönare.
Lycka till!

Lämna in på tvättinrättning

OBS! Generellt så gäller följande med alla kvalitetsskjortor på marknaden: Om du lämnar in dina skjortor på tvättinrättningar/kemtvättar så kan du inte garanteras ett säkert resultat . Tvätt-, tork-, stärkning- och pressproceduren på tvättanläggningar idag är så långt ifrån vårt tvättråd i skjortan att vi inte kan ta ansvar för reklamationer på grund av denna typ av behandling. Ha en öppen dialog med din tvättinrättning och be om extra varsam tvätt och press. Uteslut stärkelse då det har en förslitande effekt på bomullsfibern.