ARMSTRONG the shirt

Made to Measure

FORMAL DRESS SHIRT

1 690 SEK
Artikelnummer: 25-01-0001FD

The Armstrong Party Collection
Frackskjorta i skön dubbeltvinnad 100% bomull. Bröst och manschett i klassisk pikéstruktur (marcella original). Kragen ligger perfekt bakom flugan utan att sticka upp. Hål för två bröstknappar. Manschetten är enkel med piké och med hål för manschettknapp. (Tvättråd: 40-60 grader)

Leveranstid 10-18 arbetsdagar

i
Information

Kragmodeller

Standard
Standard

Armstrongs standardkrage är en lagomkrage som har perfekt balans både uppknäppt och med slips. Alla typer av slipsknutar fungerar bra till denna krage. Varje år arbetar vi med små ”osynliga” uppdateringar i detaljer och linjer. Just nu är snibbarna något kortare än tidigare säsonger. Det är denna krage som är standard på skjortorna i butiken. Isydd kragpinne.

Standard
Standard High

Standard High kragen är lämplig endast för en extra lång hals. Förövrigt är det samma krage som standardkragen. Isydd kragpinne.

Cut Away
Cutaway

Cutaway kragen är en krage som lämpar sig för större slipsknutar. Isydd kragpinne.

Button Down Standard
Button-Down Standard

Denna krage är vår mest tidlösa och smidigaste button down krage. Är en alroundkrage som lämpar sig främst att ha öppen i halsen men går även bra till slips med enkel knut.  

Button Down Classic
Button-Down Classic

Button Down Classic är en mycket generös krage som vi designat med inspiration från den amerikanska button down looken. Passar både till enkel och dubbel slipsknut.

Trend 1
Trend 1

Mindre och nättare krage med snibbvinkel mellan standard och classic. Går utmärkt både som uppknäppt och med slips. Passar bäst till en enkel slipsknut.

Soft
Soft

Mjuk krage utan kragpinne som passar perfekt till jeans,linne och Oxford för en ledigare look.

Button Down Classic
Classic

Klassisk old school krage med längre kragsnibbar och mindre vinkel mellan snibbarna. Isydd kragpinne.

Wingtip
Wingtip

Wingtip används främst till fracken, men kan även användas till Morning Dress/Jacquet eller för en mer "americanised" smoking look.

Club
Club

Den rundade Club kragen sätter en annorlunda lite elegant historisk look på skjortan. Passar bäst till enkel slipsknut.

Tab
Tab

Tabkragen kommer och går i modebilden. Just nu aktuell i många filmer, bla med Daniel Craig som James Bond. Genom den knäppta snibben under slipsen får skjortan en tillknäppt look och slipsknuten en något upphöjd posistion. Den här typen av krage är designad för att användas med slips och med en smalare slipsknut.

Pin
Pin

Pin kragen framhäver det där lilla extra i looken. Ett kragval som sticker ut. Passar till enkel slipsknut. Det kan bli för trångt med en tjock slipsknut. 

China
China

Den här kragen lämpar sig för en ledigare look i tyger som är enfärgade eller småmönstrade. Går att ha knäppt eller uppknäppt.

Stäng Info

Kragtyp

i
Information

Frontband

Frontband
Frontband

Klassisk look för en dressskjorta av hög kvalité. Frontbandet i en Armstrongskjorta förhindrar irriterande lodrät vikning mellan knapphålen. 

Utan frontband
Utan frontband

För den som vill ha en mer avskalad look på skjortan. Även lämplig när man utsätter skjortan för felaktig torkning i tvättinlämningar.

Dold knäppning
Dold knäppning

Knapparna är dolda av en extra vikning av frontyget. Elegant och lämplig till festskjortor och skjortor med fluga.

Hål för två knappar
Hål för två knappar

Knapparna är dolda av en extra vikning av frontyget. Elegant och lämplig till festskjortor och skjortor med fluga. Hål för två lösa bröstknappar.

Hål för tre knappar
Hål för tre knappar

Knapparna är dolda av en extra vikning av frontyget. Elegant och lämplig till festskjortor och skjortor med fluga. Hål för tre lösa bröstknappar.

Hål för fyra knappar
Hål för fyra knappar

Knapparna är dolda av en extra vikning av frontyget. Elegant och lämplig till festskjortor och skjortor med fluga. Hål för fyra lösa bröstknappar.

Stäng Info

Frontband